Бисквитена торта с Маскарпоне и банан

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
57
278
105
170
06/02/2017
"Решихме да добавим и банан - ей така, за разкош и по-добър вкус. Ще оцените ли как ни се е получило?"
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 942
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбиваме Маскарпонето заедно със сметаната, захарта и ванилиите.

Какаовите бисквити се натрошават в блендер или на ръка.

Когато това е готово, започваме да редим тортата: всяка бисквитка се потапя хубаво в компота и се прави 1 бисквитен ред в тава. Върху него се изсипва 1/3 от крема с Маскарпоне и сметана.

Върху крема поръсваме хубаво с 1/3 от натрошените какаови бискитки. След това повтаряме реденето. Когато тортата е наредена, рендосваме върху нея половината от млечния шоколад.

Нарязваме банана и го разпределяме като украса. Рендосваме и останалата част от шоколада.

Тортата трябва да престои около 24 часа в хладилника.

Метални рингове за красива торта Цвете - 3 бр.
Приготвяй си тази рецепта с:
Метални рингове за красива торта Цвете - 3 бр.
12.47 лв.
Виж ››

Ако и вие изпитвате същата любов към тортите, каквато и ние, значи спешно трябва да се сдобиете с тези метални рингове за торта

Рейтинг

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар