Начин на приготвяне
Измиваме прасенцето добре, подсушаваме го и го посоляваме със сол и черен пипер отвътре и отвън. След това го натриваме с лимона, разрязан на две, маслото и червения пипер.
В подсолена вода сваряваме дроба и сърцето. След това ги нарязваме на малки парчета.
В маслото запържваме ситно нарязания лук. Към него добавяме ориза и също го запържваме. Наливаме вода и слагаме на тих огън да се вари, докато оризът набъбне. След това към него добавяме нарязаните дреболии, черен пипер, сол и магданоз. Оставяме още 1-2 мин на огъня.
С плънката напълваме прасенцето и зашиваме отвора с конец. Така напълненото прасенце слагаме в тава, на дъното на която сме кръстосали лозови пръчки.
Намазваме го с масло и доливаме малко топла вода. Печем в умерена фурна до готовност, като от време на време го обръщаме и мажем с масло, за да хване хубава коричка.