Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните, почистваме от дръжките, срязваме надлъжно и издълбаваме внимателно. Посоляваме и оставяме да престоят с отвора надолу за няколко минути, да се отдели горчивият сок.
След това задушаваме патладжаните в олиото и малко вода. Изваждаме от мазнината и в същата задушаваме нарязания лук, почистените и нарязани на кубчета картофи, 2 домата, нарязани на ситно и издълбаната част от патладжана.
Като се задушат, дръпваме от котлона и прибавяме натрошеното сирене и нарязан ситно магданоз и пасиран чесън. Разбъркваме добре и пълним патладжаните.
Подреждаме в намазана с мазнина тавичка, слагаме върху патладжаните нарязани на филийки домати и печем в загрята фурна на 200 градуса.
Няколко минути преди да извадим от фурната заливаме с разбити яйце и мляко и запичаме до готовност.