Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци в две купички, като в малко по-голяма се поставят жълтъците. Разбъркват се с по една супена лъжица прясно мляко.
Шунката и киселите краставички се нарязват на много малки парченца и се прибавят заедно с черния пипер към жълтъците. В тиган с незалепващо дъно, намазан с малко зехтин, се слага първо част от сместа с жълтъците.
Готви се на по-слаба температура, за да не изгори. Приготвя се като палачинка. Когато палачинката е почти готова, от единия край се навива на руло до средата на тигана и се издърпва, за да се отвори място от другия край.
От другия край, който вече е празен, се намазва отново със зехтин и се изсипва малко от белтъците. Когато и те са готови, отново се навива на руло.
Всичко се повтаря, докато свършат продуктите или докато прецените, че рулото е достатъчно голямо. При мен се получиха 2 рула. Внимателно с помощта на шпатула се изважда готовото руло и се нарязва на колелца.