Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Яйчени рула с кисели краставички и шунка

Яйчени рула с кисели краставички и шунка

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634312
08/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Не ви трябва огромен тиган, а само малко техника и търпение. Но резултатът определено си струва"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • шунка
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци в две купички, като в малко по-голяма се поставят жълтъците. Разбъркват се с по една супена лъжица прясно мляко.

Шунката и киселите краставички се нарязват на много малки парченца и се прибавят заедно с черния пипер към жълтъците. В тиган с незалепващо дъно, намазан с малко зехтин, се слага първо част от сместа с жълтъците.

Готви се на по-слаба температура, за да не изгори. Приготвя се като палачинка. Когато палачинката е почти готова, от единия край се навива на руло до средата на тигана и се издърпва, за да се отвори място от другия край.

От другия край, който вече е празен, се намазва отново със зехтин и се изсипва малко от белтъците. Когато и те са готови, отново се навива на руло.

Всичко се повтаря, докато свършат продуктите или докато прецените, че рулото е достатъчно голямо. При мен се получиха 2 рула. Внимателно с помощта на шпатула се изважда готовото руло и се нарязва на колелца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: