Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи със сметана, кисели краставички, шунка и кренвирши

Картофи със сметана, кисели краставички, шунка и кренвирши

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Картофи със сметана, кисели краставички, шунка и кренвирши
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Свежа идея с какво да нагостите всички у дома"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • кренвирши - 3 бр.
  • шунка - 200 г
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • готварска сметана - 200 - 300 мл
  • сирене - 200 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измивате и сварявате. След като изстинат ги обелвате.

Нарязвате картофите под желаната от вас форма. Аз ги нарязах на кубчета.

Шунката също нарязвате на кубчета, кренвиршите и киселите краставички на колелца.

Магданоза измивате и нарязвате на ситно, можете и дръжките да нарежете.

В подходяща тава изсипвате всички нарязани продукти, подправяте с сол и чесън.

Разбивате сметаната с прясното мляко и изсипвате при картофите. Натрошавате сиренето от горе и обърквате добре всички продукти.

Запичате за 20-30 мин във предварително загрята фурна на 180-190градуса. Може да се ползва, както за гарнитура, така и за основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: