Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле Жулиен с кисели краставички, гъби и шунка

Пиле Жулиен с кисели краставички, гъби и шунка

Пиле Жулиен с кисели краставички, гъби и шунка1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Сервира се топло, хапва се с апетит, а за майстора - едно голямо БРАВО"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • гъби - 200 г
  • шунка - 200 г
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • сметана - 200 г заквасена готварска
  • масло - 125 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на тънки и дълги ивици - жулиени. С половината масло изпържваме месото в тиган, прибавяме черния пипер и солта.

В друг тиган загряваме останалото масло, прибавяме краставичките, гъбите, шунката (нарязани на жулиени) и оставяме за да се запържат добре.

След това изсипваме месото при зеленчуците и оставяме на котлона за 3 - 4 мин, след което добавяме топеното сирене и бъркаме, докато се разтопят, след което прибавяме кашкавала и сметаната.

Оставяме на котлона до завиране и отдръпваме.

Сервира се топло!

Пилето Жулиен с кисели краставички, гъби и шунка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
много вкусно и бързо приготвена
24.01.2024 19:33