Начин на приготвяне
Млякото се затопля и към него се прибавя маята, оставя се да шупне. В дълбока купа пресяваме малко брашно и правим кладенче - в него слагаме захарта, солта и шупналата мая, разбъркваме.
Добавяме и яйцата. Разбърква се добре и постепенно се добавя от брашното да се замеси гладко тесто.
Оставя се да втаса, след което се премесва отново и се разделя на еднакви топки. Всяка топка се разточва добре във кръгла форма.
Едната половина от кръга мажем с масло и нареждаме отгоре от плънката, а именно - доматен сос, шунка, чушка, кисели краставички и кашкавал.
Захлупва се с другата половина и се приглажда с пръсти.
Отгоре мажем с още малко масло и поръсваме с кашкавал по желание.
Затворената пица се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до придобиване на нужния загар.
Калцонето с шунка и кисели краставички е готово.
Коментари