Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на средно големи хапки и се задушава за кратко в тиган с малко мазнина и вода. След като се задуши, се прехвърля в глинен гювеч.
В тигана на негово място се задушават лукът и гъбите, нарязани на филийки, и чушките, нарязани на средно големи парченца. След като се позапържат зеленчуците, се прибавя бялото вино.
След като се поизпари виното, се прибавят смлените домати и се готвят за кратко. Сосът се подправя със сол, черен пипер и мащерка. Долива се малко вода, разбърква се и се прехвърля в гювеча при месото.
По желание може да се добави една цяла люта чушка. Кавърмата се пече около 30-40 минути на силна фурна. Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за свинска кавърма, катино мезе или чомлек.
Коментари