Начин на приготвяне
Разтворете нишестето в ¼ ч.ч. студено прясно мляко, оставяте настрани.
Измийте ориза и оставете в цедката да се отцеди добре. В тенджера налейте водата, добавете солта и след като заври прибавете ориза, варите на слаб огън докато оризът абсорбира цялото количество вода.
В друга по-голяма тенджера налейте останалото мляко, добавете захарта и обелената лимонова кора и оставете да заври, като периодично разбърквате. След като започне да кипи, намалете огъня и добавете ориза да къкри докато омекне.
Отстранете лимоновата кора, разбъркайте разтвореното нишесте и го прибавяйте към ориза при непрекъснато бъркане докато се сгъсти.
Разсипете в купички, поръсете с канела и покрийте със стреч фолио, поставете на студено докато напълно се охлади.