Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Ванилов крем»Ванилов крем с нишесте

Ванилов крем с нишесте

Ванилов крем с нишесте
Снимка: Албена Асенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Все се каним да напълним с него фунийки, но толкова бързо го изяждаме - любимият вкус от детството"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • нишесте - 3 с.л. пшенично
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1 капсула или пакетче
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се разбиват три жълтъка и едно яйце със захарта. При непрекъснато бъркане едно по едно се прибавят пшениченото нишесте и брашното. Продуктите се размесват добре. Прясното мляко се затопля и се добавя към яйчената смес.

Кремът се слага да ври на слаб котлон като непрекъснато се бърка. Вари се докато се сгъсти. Не трябва да се спира с бъркането, за да не стане кремът на бучици или да загори. Сместа трябва да е еднородна и гладка.

След като кремът е готов и се махне от котлона, се прибавят ванилията и маслото, нарязано на дребни парченца. Разбърква се отново и се разпределя в чаши или купички. Може да се гарнира с плодове, сладко или бисквити.

Кремът спокойно може да се използва за торти или като пълнеж на любимите ни домашни фунийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: