Калмари с копър и чесън

08/02/2017
"Тук ключовата дума е Узо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 981
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • копър - 7 - 8 стръка
  • калмари - 500 г
  • чесън - 10 скилидки
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сваряваме в подсолена вода калмарите за 2 минути.

2. Изваждаме ги и нарязваме на шайби.

3. В зехтина запържваме предварително обеленият и нарязан на ситно чесън.

4. Към чесъна добавяме нарязаните калмари, който подправяме със солта и черния пипер. Оставяме да се задуши за 5-6 минути.

5, Когато вече изключим котлона добавяме копъра. При сервиране ги поливаме със сока от лимона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар