Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Аламинути»Калмари с копър и чесън

Калмари с копър и чесън

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Калмари с копър и чесън2 / 2
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Тук ключовата дума е Узо!"

Необходими Продукти

  • копър - 7 - 8 стръка
  • калмари - 500 г
  • чесън - 10 скилидки
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сваряваме в подсолена вода калмарите за 2 минути.

2. Изваждаме ги и нарязваме на шайби.

3. В зехтина запържваме предварително обеленият и нарязан на ситно чесън.

4. Към чесъна добавяме нарязаните калмари, който подправяме със солта и черния пипер. Оставяме да се задуши за 5-6 минути.

5, Когато вече изключим котлона добавяме копъра. При сервиране ги поливаме със сока от лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: