Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Есетра, печена в сметана

Есетра, печена в сметана

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Есетра, печена в сметана2 / 2
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • есетра - 2 бр.
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • олио - за пържене
  • масло - 4 с.л.
  • готварска сметана - 2 ч.ч.
  • кромид лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • гъби - 100 г
  • картофи - 250 - 300 г дребни
  • сирене - 150 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре рибата и я нарязваме на 4 парчета. Овалваме ги в брашно и ги запържваме леко от двете страни.

Отделно запържваме 1 с.л. брашно в 2 с.л. масло и при непрекъснато бъркаме разреждаме със сметаната.

В огнеупорен съд слагаме половината от соса и нареждаме рибата. Отгоре слагаме нарязаните на колелца лук, домати, яйца и гъби.

Добавяме предварително сварените картофи и заливаме с останалата половина от соса.

Поръсваме с настърганото сирене и 2 с.л. масло. Печем в умерена фурна за около 15 мин, след което поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: