Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Есетра по унгарски

Есетра по унгарски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Есетра по унгарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Нежната риба иска нежно отношение и ще го получи, а вие ще получите вкусотия"

Необходими Продукти

  • есетра - 4 порции
  • сметана - 200 гр. кисела
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок
  • червен пипер
  • бульон - от рибени глави, перки, опашки и зеленчукови корени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме почистените порции есетра, поръсваме червен пипер, поставяме в тенджера, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване. Подреждаме готовите порции в затоплено блюдо.

В бульон – от рибени глави, перки, опашки и зеленчукови корени, наливаме сметаната, разбита с жълтъка, сол и лимонов сок, възваряваме, като бъркаме непрекъснато, и заливаме рибата.

По същия начин можем да приготвим шаран или скумрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: