Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с шоколадов сос

Панакота с шоколадов сос

teodorateodora
Новак
2110923
Панакота с шоколадов сос
Снимка: Admin
4 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Един десерт, който разпалва въображението и обещава мигове на наслада"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл сладкарска
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 200 гр кристална
  • желатин - 20 г + 60 мл вода
  • ванилия - 1
  • За шоколадови сос
  • шоколад - 100 г натурален
  • сметана - 80 мл
  • прясно мляко - 50 мл
  • сметана - 150 мл за рози
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накиснете желатина в студена вода.

2. Кипнете сметаната, млякото и захарта - отстраните от плочата.

3. Добавете накиснатия желатин и бъркайте до разтопяването му. Ароматизирайте.

4. Разпределяте сместа в намокрени с вода форми за крем карамел. Охладете в хладилник за 5 часа.

5. Пригответе соса, като кипнете млякото и сметаната, отстранете от котлона и прибавете начупения шоколад. Бъркайте до разтопяването му.

6. Потопете за момент чашите с крема в гореща вода и обърнете в десетина чиния. Декорирайте с роза от сметана и шоколадов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: