Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Чурос»Чурос с шоколадов сос

Чурос с шоколадов сос

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Чурос с шоколадов сос
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Какво ще кажете за тази испанска вкусотия? Чурос са любима закуска, а и вечерно лакомство, не само в родната им Испания, но и в повечето латиноамерикански държави, а и вече на нас"

Необходими Продукти

  • За Чурос
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 55 г
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 30 мл сладкарска
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • За шоколадовия сос
  • шоколад - 130 г млечен
  • сметана - 160 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява с водата, захарта и солта и веднага щом заври, сипете цялото брашно наведнъж заедно с ванилията и бакпулвера. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от дъното и стените на съда. Махнете от котлона и оставете да се охлади.

За шоколадовия сос разтопете шоколада и сметана на тих огън.

Към вече изстиналото тестото започнете да добавяте едно по едно яйцата - бъркайте много добре след всяко, докато напълно се хомогенизира с тестото.

При нужда добавете малко сметана към тестото, ако е мн. гъсто и не може да се шприцова.

Напълнете го в пош и сложете звездовиден накрайник. Загрейте 4 пръста олио в дълбок съд на средно силен котлон.

Шприцовайте направо в мазнината 7-8 см от тестото, като режете с ножица. Работете бързо и изпържете чуросите от двете страни до хубав златист загар.

Готовите чуроси може да поръсите с пудра захар и канела. Поднесете ги с шоколадовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: