Начин на приготвяне
Маслото се разтопява с водата, захарта и солта и веднага щом заври, сипете цялото брашно наведнъж заедно с ванилията и бакпулвера. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от дъното и стените на съда. Махнете от котлона и оставете да се охлади.
За шоколадовия сос разтопете шоколада и сметана на тих огън.
Към вече изстиналото тестото започнете да добавяте едно по едно яйцата - бъркайте много добре след всяко, докато напълно се хомогенизира с тестото.
При нужда добавете малко сметана към тестото, ако е мн. гъсто и не може да се шприцова.
Напълнете го в пош и сложете звездовиден накрайник. Загрейте 4 пръста олио в дълбок съд на средно силен котлон.
Шприцовайте направо в мазнината 7-8 см от тестото, като режете с ножица. Работете бързо и изпържете чуросите от двете страни до хубав златист загар.
Готовите чуроси може да поръсите с пудра захар и канела. Поднесете ги с шоколадовия сос.