Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса и намазнете 2 тави за печене. Кипнете водата и сипете вътре маслото и щипка сол. Щом се разтопи маслото, махнете от огъня и сипете цялото брашно наведнъж. Разбърквате интензивно докато тестото започне да се отлепя от стените на тенджерата.
Добавете разбитите яйца и размесете добре. Сипете сместа в шприц. Шприцовайте 12 еклерчета върху тавите за печене и ги намажете с малко разбито яйце. Запечете ги за 10 минути, след което намалете фурната на 180 градуса и печете още 20 минути.
Изключете фурната, отворете вратата и оставете профитеролите за 10 минути вътре. Разтопете шоколада със захарта на водна баня. Леко отворете профитеролите и ги напълнете със сметаната, залейте ги с шоколадовия сос и сервирайте.