Точена домашна юфка

09/02/2017
"Може и от магазина да я купите, но никога няма да бъде толкова хубава, колкото домашната "
Приготвяне90 мин.
Готвене15 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 024
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 150 г пепелява
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим кладенче, сипваме солта, счупваме яйцата заедно с водата. Месим до получаване на гладко тесто. Разделяме го на топки и оставяме да почива 1 час.

След което от всяка топка разточваме дебела кора. Сушим корите на топло и проветриво място. Запичаме ги във фурната и ги съхраняваме в платнена торбичка на сухо място.

Вече готовата юфка може да я приготвим по различни начини с вода или с прясно мляко като се вари. След сваряването й я поръсваме с натрошено сирене и заливаме с малко вряща мазнина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар