Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Невероятна домашна точена баница

Невероятна домашна точена баница

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Невероятна домашна точена баница
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Тази рецепта за невероятна домашна точена баница е сред любимите ни избрани рецепти за баници, с които да глезим близките си"

Необходими Продукти

  • продукти за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • масло - 5 с.л. разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • брашно - колкото поеме ( приблизително 650 г)
  • продукти за плънката
  • яйца - 1 бр.
  • мазнина - 1 ч.ч. смес от разтопено масло, мас и олио
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 1 бр. за намазване баницата преди печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като смесваме прясно мляко, кисело мляко, вода, разтопено краве масло, сол, захар , разбито едно яйце и мая. Разбъркваме добре.

Добавяме постепенно брашно, колкото е необходимо, и замесваме еластично тесто. Оставяме да втаса. Готовото тесто отново леко замесваме (ръсим малко брашно, ако лепне). Правим тестото на равни топки, всяка разточваме на кора.

Намазваме леко с разбито яйце - с четка се намазва лесно и също така намазваме с мазнина (смес от олио, масло и мас ). Поръсваме натрошено сирене и навиваме на руло.Леко усукваме като фитил и подреждаме в тавичка като навита баница.Така с всички кори.

Подредената баница намазваме с мазнина и оставяме да втаса. Преди печене мажем с разбито прясно яйце и изпичаме във фурна на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,страхотна пухкавелка е станала - чудесна е с тази коричка
06.07.2016 19:49