Баклавички на шиш

09/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф981569159
"Тайната на най-вкусните турски баклавички е разкрита. Шокиращите подробности четете в рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции36 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 760
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 пакет от 800 г (турски)
  • масло - 250 г
  • орехи - 200 г
  • за сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 литър
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте ореховите ядки на по-едро, отделно разтопете маслото.

Вземете един лист от корите и намажете с масло. Поставете шиша откъм тясната страна на листа и започнете да навивате на руло, но не до края, т. е. 2 см преди края спирате да навивате.

Набирате навитата част върху шиша от двете страни, от края към средата. Изнизвате набрания лист, навивате на охлюв. Двата сантиметра ненавит край оставяте за основа, в която ще поставете орехите. Така процедирате и с останалите кори.

Редите баклавичките в намазана с масло тава и разпределяте орехите в средата върху основата.

Печете на 160 градуса в предварително нагрята фурна до златист цвят и оставете да се охлади напълно. Обединете продуктите са сиропа в тенджера и поставете на силен огън да заври.

Оставете сиропа да ври 10 минути след завирането му. С помощта на голям черпак, заливате студените баклавички с горещия сироп.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар