Начин на приготвяне
Нарежете кромида на дребно, сложете го в тенджера, налейте малко олио и го задушете докато омекне. След това добавете настъргания морков, оставете за още 5 минути, като бъркате периодично, за да не загори.
Добавете каймата, намачкайте я с помощта на дървена лъжица, пържете докато стане на трохи и накрая добавете ориза. Запържете докато стане прозрачен, след това налейте около 1 литър вода, добавете подправките и оставете на котлона докато оризът се свари.
В купа разбийте киселото мляко с жълтъка и брашното, налейте малко от врящата супа и разбъркайте, налейте застройката на тънка струя в тенджерата, като бъркате, оставете за 2-3 мин. на котлона и я свалете.
В много малко мазнина запържете 1 ч.л. червен пипер, добавете запръжката към супата, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.