Супа с кайма и ориз

Супа с кайма и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
05/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Топла супичка с кюфтенца, която е чудесна за обяд!"

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л.
  • кайма - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • фиде - 1 топче
  • ориз - 5 с л
  • домат - 1 бр. настърган
  • риган
  • сол - на вкус
  • застройка
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в олиото за 3-4 минути.

Каймата се смесва с две супени лъжици ориз и се оформя на малки кюфтенца. Останалият ориз се запържва при лука за минута. Сипва се 1 литър и половина вода и се оставя да заври.

Пущаме кюфтенцата с ориз едно по едно, добавя се настърган домат и се овкусява на вкус.

След като поври, начупваме и добавяме фидето. Вари се още 10 минути и сваляме от котлона. Киселото мляко се разбърква с жълтъка и се прибавя няколко лъжици от супата, като се разбърква.

Връщаме в тенджерата и като разбъркаме, супата е готова. Може да се сервира с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: