Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете върху тавичка намазана с масло хартия за печене, и я оставете настрана.
Смесете крема сиренето, заквасената сметана, нарязания на ситно лук, чесъна, сол и черен пипер на вкус в купа и бъркайте, докато всички съставки се смесят добре. Накрая се добавят нарязаните рулца от раци и леко се разбъркват.
Напълнете купа с хладка вода (в нея ще си топите пръстите).
Премахнете опаковката от бутер тестото и го покрийте с влажна кърпа, за да се запази от изсушаване, докато работите. Разрежете на малки квадрати тестото и с пръсти навлажнете срещуположните му краища с водата.
В средата се поставят около 2 супени лъжици от плънката. Сгънете тестото във формата на триъгълник, натиснете с пръсти за да излезе навън целият въздух и запечатайте ръбовете добре с помощта на вилица.
Поставете готовите банички върху подготвената за печене хартия. Накрая намажете готовите пакетчета с разбитите хубаво 1 супена лъжица олио и жълтъка на яйцето. Поръсете най-накрая със сусам или ленено семе по желание.
Пече се в предварително загрята фурна за около 15 минути, докато баничките придобият приятен златисто-кафяв загар.
Сервирайте още топли.
Мини баничките с плънка от рулца от раци са много вкусни.