Мини месни рулца с плънка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Мини месни рулца с плънка
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Вкусно, лесно за приготвяне и много ефектно ястие, за което гостите ви ще говорят дълго след като сте измили чиниите от вечерята"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 5 бр. сварени
  • краставички - 5 бр. кисели
  • морков - 2 бр.
  • кетчуп - 100 мл
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и нарежете на дребно. Сложете каймата и лука в купа, добавете и подправките. Омесете с ръце до еднородна смес.

Сложете морковите в тенджера и сварете до готовност за няколко минути.

Яйцата почистете и нарежете на полумесеци.

Краставичките и сварените моркови нарежете на лентички.

Вземете найлоново пликче или домакинско фолио, намажете с малко олио. Вземете малко от каймата колкото за едно по голямо кюфте. Сложете върху фолиото и разнесете каймата на тънък пласт във елипсовидна форма.

Сложете парчета от яйцата, морков и краставичка.

Навийте двете страни на каймата към плънката и завийте на рулце.

Така направете няколко рула до изчерпване на каймата. Сложете рулцата в тава, постлана с хартия за печене.

Поставете във загрята фурна на 170 градуса за 25 мин.

Извадете рулата и намажете със смес от кетчупа и къри.

Запечете още за 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: