Начин на приготвяне
Почистете лука и нарежете на дребно. Сложете каймата и лука в купа, добавете и подправките. Омесете с ръце до еднородна смес.
Сложете морковите в тенджера и сварете до готовност за няколко минути.
Яйцата почистете и нарежете на полумесеци.
Краставичките и сварените моркови нарежете на лентички.
Вземете найлоново пликче или домакинско фолио, намажете с малко олио. Вземете малко от каймата колкото за едно по голямо кюфте. Сложете върху фолиото и разнесете каймата на тънък пласт във елипсовидна форма.
Сложете парчета от яйцата, морков и краставичка.
Навийте двете страни на каймата към плънката и завийте на рулце.
Така направете няколко рула до изчерпване на каймата. Сложете рулцата в тава, постлана с хартия за печене.
Поставете във загрята фурна на 170 градуса за 25 мин.
Извадете рулата и намажете със смес от кетчупа и къри.
Запечете още за 5 мин.