Начин на приготвяне
Сварете прясното мляко, добавете захарта и оставете да се охлади. Поставете захарта за карамела в тиган и нагрейте, докато се карамелизира.
В кексова кръгла форма по дъното се излива карамелизираната захар. Подредете върху карамелизираната захар отцедените праскови от компота.
Върху резените праскови подредете бишкотите в кръга по тавата. Разбийте яйцата добре с бъркалка и прибавете на струйка към млякото.
Поръсете с ванилия, разбъркайте и излейте сместа върху бишкотите. Запечете сладкиша за кратко време, проверете и щом стегне, значи е готов.
Като изстине напълно, обърнете много внимателно и нарежете на парчета.
Няма хубава форма този крем карамел, но пък има хубав вкус.
Компотеният десерт Карамела е готов.