Начин на приготвяне
Почистваме тиквата и я нарязваме на малки тънки парченца. Сипваме я в тавичка и поръсваме отгоре кафявата захар. Запичаме за около 20 минути, докато тиквата омекне и се карамелизира.
Прехвърляме половината от карамелизираната тиква в тавичка със свалящи се стени и разпределяме навсякъде по дъното.
Разбиваме изварата със захарта до хомогенна смес. След това добавяме яйцата и отново разбиваме. Сипваме и заквасената сметана и ванилията, разбиваме и накрая добавяме останалите парчета карамелизирана тиква.
Разбъркваме грубо и изсипваме сместа върху приготвената тавичка с подредените тиквени парчета.
Печем в загрята на 150 градуса фурна за около 20 минути или докато сместа се сгъсти и стане златиста.
Оставяме изпечения десерт за една нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.