Начин на приготвяне
Разбих яйцата със захарта. След това добавих олиото и на тънка струя налях сока от компота.
При постоянно разбиване с миксер добавях малко по малко пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. И изсипах сместа в подходяща тава, която покрих с хартия за печене.
Пекох блата за моята торта на около 180 градуса в предварително загрята фурна, до суха клечка.
Когато се печеше блатът, аз приготвих шоколадовия крем за тортата. Като разтопих шоколада на водна баня и в купа разбих сметаната с пудра захар /а сметаната ви трябва задължително да е студена/.
След като ми се разтопи шоколадът, аз го сипвах на тънка струя към разбитата сметана. Сложих разтопеното масло и млякото. И накрая бърках, докато ми се получи еднородна смес.
А вече когато блатът ми беше готов, го сложих да изстине, за около 20 минути, а после го намазах обилно с крема (без да махам ринга). Готовата шоколадова торта оставих в хладилника си за една нощ.
На следващата сутрин я извадих и я украсих със смлени орехи, кокосови стърготини, цветни захарни шрифтове и шоколадови топчета.
Обикновена шоколадова торта за една необикновена трапеза!