Картофени кюфтета с богата плънка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
09/03/2018
"Долу лапите, вегетарианци! В тези картофени кюфтенца има и бекон, и са неустоими "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
61 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 418
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена61

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварените картофи намачкайте добре с вилица. Почистения лук, сиренето и кашкавала настъргвате на ренде, нарежете магданоза на ситно а бекона на малки кубчета.

В дълбок съд смесвате всички съставки заедно с жълтъците разделени от белтъците, черния пипер и посолете на вкус. Всичко това премесвате добре докато се обединят в една смес.

От сместа оформяте кюфтета и разбийте белтъците с вилица. Всяко кюфте овалвате първо в галета, а после в белтъците.

Пържите в силно нагрято олио до кафяво. Редите картофените кюфтета върху домакинска хартия за да се абсорбира излишната мазнина.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eлена Господинова-Димитро
Благодаря за рецептата! Станаха страхотни!
3
0