Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки ролета с богата плънка и със сусам

Пилешки ролета с богата плънка и със сусам

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Пилешки ролета с богата плънка и със сусам
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Разкошни ролета с богата плънка и неустоим аромат, които са перфектни за специални поводи и скъпи гости"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр. обезкостени от бут с кожa
  • за плънката
  • бекон - 6 парчета
  • топено сирене - 6 бр. ементал слайс
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • маслини - обезкостени нарязани
  • за маринатата
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • пушен червен пипер
  • бульон - 500 мл гъбен
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо начукайте внимателно с дървено чукче в найлонов плик. Измийте и подсушете.

В дълбока купа поставяйте пържолите една по една, като овкусявате със сол и пипер, пръскате със соев сос, поливате със сока от изцедения лимон и зехтин, помежду им слагате скилидки от наситнения чесън и накрая поливате с виното. Оставяте за няколко часа в хладилник.

Пригответе плънката, като нарежете киселите краставички на жулиени, кашкавала и шунката на около 1 см пръчици и с дължина колкото ще са ролетата. След като са престояли пържолите достатъчно в хладилника, за да поемат ароматите, започнете с приготвянето на руладините.

Вземете пържола, поставете с кожата надолу, постелете парче бекон върху нея, върху него парче топено сирене, парче шунка, до него парче кашкавал, краставички, няколко зелени маслини, завийте като руло.

Забодете на няколко места пилешкото руло с клечки за зъби и поставете в намазнена тавичка, покрита с хартия за печене. Пригответе по същия начин и завийте останалите пържоли.

След като са подредени в тавичката, поръсете с пушения червен пипер, поръсете обилно със сусама, внимателно около тях налейте гъбения бульон, завийте с фолио и печете около час в началото на висока температура, а после намалете фурната но 180 градуса.

След час извадете тавата, отстранете фолиото и допечете до приятен загар на месото и изпичане на сусама.

Поднесете Пилешките ролета с богата плънка и със сусам с подходяща и любима гарнитура, в случая аз със свежа зелена салата и мнооого бяло вино! Вкусно да ви е! Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: