Свинско печено с гъби

Боги
Боги
Новак
26/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 112
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г без кост
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • гъби - 200 г пресни и нарязани
  • червен пипер - 2 сл сладък
  • конфитюр - 2 с.л. от арония, касис, вишни или др.
  • вино - 50 - 100 мл червено
  • оцет - 1 с.л. винен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското нарежете на стекове, посолете ги, поръсете с малко черен пипер и сложете да се запържат в 2 с.л. сгорещено олио, колкото да се запечатат.

Прехвърлете пържолите в тиган и с останалата с.л. олио запържете гъбите, докато леко омекнат. Сипете ги в тавата при пържолите и добавете сол и черен пипер на вкус.

Всички останали съставки - виното, оцета, конфитюра и червения пипер разбийте до хомогенност и залейте върху свинското и гъбите.

Сложете фолио и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 1 час. Накрая махнете фолиото и доопечете.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Даяна
Даяна
07.02.2013 22:31
Сега го правя....мисля че ще е много добро :)
0
0