Пържено свинско с гъби

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пържено свинско с гъби
Снимка: Вивта Сан
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Ароматът на пърженото свинско месо е в перфектна симбиоза с този богат гъбен сос - истинска хармония от вкусове"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 50 г сварени
  • олио - 80 мл фъстъчено
  • нишесте - 80 г
  • зелен лук - няколко пера
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на продълговати парченца и ги разбъркайте с малко оцет и сол. Разтворете нишестето в малко вода, отделете малка част от него, а в останалото оваляйте месото.

Изпържете месото в сгорещеното в уок олио. Извадете готовото свинско и добавете в уока смесеното с гъбите, малко оцет и сол заделено нишесте.

В мазнината от месото изпържете гъбите, нарязания лук и чесън. Върнете месото в тигана, разбъркайте за кратко и поднесете с украса от нарязани пера зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нели
Нели
Пишете ги по точни тези рецепти, колко оцет а нишестето!!!!!!!!!
07.07.2014 12:44
6
Виктория
Виктория
А някой може ли да ми каже колко да е гъсто нишестето и какво значи малко оцет :)Благодаря!
20.02.2014 16:55
2
1
Покажи всички подкоментари