Начин на приготвяне
Първо нарязваме шунката на дребни кубчета. Натрошаваме сиренето също на дребни парченца. Разстиламе бутер тестото на набрашнена повърхност, поръсваме с брашно и го разточваме леко, да не стане много тънко.
Намазваме го обилно с лютеница, аз използвах силиконова четка , тъй-като с нея се разнася равномерно навсякъде.
Разпределяме по цялата повърхност шунката и сиренето и поръсваме с риган. Навиваме тестото на руло, което да не е много стегнато и го разрязваме на малки кръгчета с дебелина два-три сантиметра.
Поставяме ги в тава, която сме застлали с хартия за печене, и слагаме във предварително загрята фурна на 200 градуса.
Печем за 20 минути, но пет минути преди да ги извадим ги поръсваме обилно с настърган кашкавал и допичаме за още пет минути.
Готовите пицетки сервираме топли с чаша айрян.