Начин на приготвяне
Смесваме брашното и кравето масло до образуване на трохи. Разтваряме солта във водата и с лъжица прибавяме част от нея към трохите, като размесваме сместа с вилица.
Количеството вода може да бъде по-малко или повече от указаното в рецептата и зависи от влажността на въздуха и брашното.
Върху посипана с брашно повърхност разточваме тестото на правоъгълна кора с дебелина 1 см.
Разделяме го мислено на 3 равни части.
Загъваме долната страна към средата, покриваме с горния край, завъртаме получения пакет на 90 градуса и го разточваме.
Загърваме по гореописания начин, завъртаме на 90 градуса и разточваме, правим още едно прегъване, завъртане и разточване.
Сгъваме тестото за последно, завиваме го във фолио и охлаждаме за 1-2 часа. На този етап, така приготвеното тесто може да съхраняваме в хладилника до 2 дни или да замразите за 2 седмици.
Вадим тестото от хладилника (фризера) и го разточваме до дебелина около 5 мм. Отгоре поставяме кренвиршите по дължина и навиваме на руло. Нарязваме на парчета и поставяме кренвиршките в тава, покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор до готовност и лек златист загар на тестото.
Бутер кренвиршките са готови.