Бутер кренвиршки

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Бутер кренвиршки
Снимка: Росица Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
200 мин.
Порции
16
"Най-вкусните бутер кренвиршки, които с удоволствие си хапваме доста често"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 250 г студено (нарязано на кубчета)
  • сол - щипка
  • вода - 80 мл студена
  • кренвирши - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното и кравето масло до образуване на трохи. Разтваряме солта във водата и с лъжица прибавяме част от нея към трохите, като размесваме сместа с вилица.

Количеството вода може да бъде по-малко или повече от указаното в рецептата и зависи от влажността на въздуха и брашното.

Върху посипана с брашно повърхност разточваме тестото на правоъгълна кора с дебелина 1 см.

Разделяме го мислено на 3 равни части.

Загъваме долната страна към средата, покриваме с горния край, завъртаме получения пакет на 90 градуса и го разточваме.

Загърваме по гореописания начин, завъртаме на 90 градуса и разточваме, правим още едно прегъване, завъртане и разточване.

Сгъваме тестото за последно, завиваме го във фолио и охлаждаме за 1-2 часа. На този етап, така приготвеното тесто може да съхраняваме в хладилника до 2 дни или да замразите за 2 седмици.

Вадим тестото от хладилника (фризера) и го разточваме до дебелина около 5 мм. Отгоре поставяме кренвиршите по дължина и навиваме на руло. Нарязваме на парчета и поставяме кренвиршките в тава, покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор до готовност и лек златист загар на тестото.

Бутер кренвиршките са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: