Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Бутер питка

Бутер питка

Бутер питка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Пухкава и мекичка като памук бутер питка"

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче (42 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л. (няколко капки)
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. или вода
  • масло - за намазване (маргарин)
  • брашно - колкото поеме за средно меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете смес от мая, сол, олио, захар, оцет и яйца и я оставете да втаса.

Добавете сместа към брашното, сложете млякото и омесете меко и гладко тесто.

Готовото тесто се разделя на три топки. Разточват топките последователно на кори, намажете ги с маслото (маргарина) и ги наложете една върху друга.

Навийте на руло и нарежете на парчета. Наредете парчетата едно до друго в тава на разстояние, като пънчета.

Намажете питката с олио, оставете, докато увеличи обема си двойно.

Печете в умерена фурна до получаване на приятен загар.

Бутер питката е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: