Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от моркови и кориандър

Крем супа от моркови и кориандър

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем супа от моркови и кориандър
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Другото име на добрия вкус! Хапнете и споделете с приятели и да не забравите да дадете висока оценка за готвача"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • кориандър - 1 връзка, пресен
  • картофи - 1 бр. среден
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • бял пипер - на вкус
  • зехтин - 80 мл
  • бульон - 1 кубче зеленчуков (по желание)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всичките зеленчуци на кубчета (без да се стараете да бъдат малки и с правилна форма, тъй като накрая те ще бъдат пасирани). Накълцайте и кориандъра, като оставите листенца за декорация.

Запържете лука в зехтина за около 5 минути, докато омекне.

Прибавете картофа и кориандър с малко сол и след още 5 минутки сложете и морковите, кимеона и белия пипер.

Разбъркайте добре всички зеленчуци и след 3-4 мин. налейте топла вода (по желание в нея може да бъде разтворено кубче бульон), колкото да ги покрие. Ако желаете крем супата ви да не е много гъста, можете да сложите повечко вода.

Оставете на силен огън и под капак, докато започне да къкри и след това намалете огъня на среден. Оставете така 20 минути.

Отстранете съда от котлона и изчакайте да се поохлади мъничко, само колкото да не е прекалено горещо и след това пасирайте до получаване на гладка, кремообразна консистенция.

Добавете сол и още бял пипер, ако е нужно, и сервирайте с листенца (цели или накълцани) кориандър. Може да поръсите с малко наситнени хрупкави ядки по избор и парченце лайм. Аз този път декорирах само с кориандър, защото не разполагах с другото, но както виждате на снимката, така е простичко, но елегантно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: