Начин на приготвяне
Моркова и картофа обелете и нарежете на малки парченца, сложете ги в маслото на котлона да се запържат. Нахут може да ползвате и суров (леблебия), но в тази рецепта съм използвала сварен от консерва.
След няколко минути добавете вода колкото да покрие зеленчуците и оставете да се готвят. От време на време добавяйте по малко вода, когато започне да намалява.
Когато моркова и картофа се сварят, сипете половината нахут и пасирайте морковената супа.
Сипете и сместа за руска салата, пасирайте, добавете и останала вода и нахут, както и кубчетата бульон. Пасирайте зеленчуковата крем супа добре.
Варете супата с нахут 10-15 минути и поръсете със ситно нарязания магданоз.
Разбъркайте и сервирайте крем супата от моркови и нахут.