Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник в йенска тенджера

Тиквеник в йенска тенджера

Тиквеник в йенска тенджера
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Знаехме си, че трябва да си купим поне две йенски тенджери - една за пържолите и една само за този невероятен тиквеник"

Необходими Продукти

  • кори - 5 бр. за баница, Одрински
  • тиква - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • мед - 3 с.л.
  • канела
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата, вземете една кора, поръсете я с настъргана тиква, и я навийте на руло.

Направете така с всички кори и подредете тиквеника в малка йенска тенджера или друг подходящ съд. Загрейте леко млякото, и добавете меда, разбъркайте, докато меда се разтопи.

Разбийте яйцата със захарта и добавете млечната смес, разбъркайте хубаво, добавете и канелата. С получената смес залейте тиквеника, печете до готовност на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: