Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан в йенска тенджера

Свински джолан в йенска тенджера

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински джолан в йенска тенджера
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Щом казваме в тенджера, значи в тенджера - и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1.5 кг с кост
  • картофи - 3 бр.
  • печурки - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • гъбен бульон - 200 мл
  • олио - 6 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган - 1 щипка, сух
  • розмарин - 1 щипка, сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресованите скилидки чесън, черния и червения пипер, ригана, босилека, горчицата, розмарина, кимиона, сол и олиото.

Джоланът се измива и се намазва хубаво със сместа.

Прехвърля се в йенската тенджера и се оставя поне за час да се овкуси.

Картофите и морковите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Гъбите се почистват и режат на филийки.

Зеленчуците се прехвърлят при джолана, налива се гъбеният бульон, тенджерата се захлупва и се пече около два часа във фурната на 180 градуса.

Печеното свинско се поднася обезкостено, гарнирано със зеленчуците.

Свинският джолан в йенска тенджера е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Радвам се Биляна, че ви е харесала рецептата! Наистина става много крехко месото, приготвено по този начин! :)
26.03.2018 11:43
4
Биляна Владова
Биляна Владова
толкова добре се изпече, че едва ли не с поглед го обезкостих. браво страхотна рецепта.
25.03.2018 17:47
1