Начин на приготвяне
За блата: Трябва да смесите всички съставки по ред на изписване и след всяка да разбъркате добре с вилица, готварска тел или миксер /изборът е ваш/.
Печем в кръгла тавичка, застлана с хартия за печене или намазнена и набрашнена, на 180 ℃ (при загрята фурна с вентилатор ) за 25-30 минути.
Готов е, когато се зачерви и издържи теста с клечката за зъби. След като изстине, го разрязваме на две.
За крема: Смесваме всички съставки и полученото оставяме в хладилник за малко.
За сиропа: Ако използвате компот, сте готови. Но ако не, трябва да сварите от равни количества вода и захар.
Сега трябва да я сглобите тортата. Блат, сироп, крем, банани - това е първият етаж. След това отново блат, сироп, крем, шоколад. Тортата е готова да се охлади за кратко и да се сервира!