Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Салата с Рокфор и сос от цвекло

Салата с Рокфор и сос от цвекло

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Салата с Рокфор и сос от цвекло
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Дръзка, предизвикателна и много специфична салата, която ще ви впечатли още от първата хапка"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • цвекло - 1 глава
  • заквасена сметана - 400 г
  • рокфор - 200 г
  • черен пипер
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. Може да нарежете салатката с нож или да накъсате салатката с ръце.

Пресния лук нарежете на ситно. В купа смесете зеленчуците и ги овкусете със сол, лимонов сок и зехтин. Цвеклото сварете с кората. След това обелете и нарежете на малки кубчета.

В купа поставете парчетата цвекло добавете чесъна, черния пипер и сол и пасирайте до хомогенна смес. Накрая прибавете към пюрето от цвекло заквасената сметана.

В чинии разпределете салатата на порции. Върху нея поставете соса с цвеклото и накрая добавете натрошеното сирене Рокфор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: