Гювеч по Панагюрски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гювеч по Панагюрски
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Знаете ли какво става, когато един панагюрец е гладени и у дома не го чака Гювеч по Панагюрски? Точно така, въстание"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 500 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 голяма глава
  • грах - 1 чаша /замразен/
  • зелен фасул - 1 чаша /замразен/
  • бамя - 1 чаша /замразена/
  • домати - 1 буркан стерилизирани (500 г)
  • люти чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бульон - 3 ч.ч. зеленчуков
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребни парчета свинското месо. Сложете в тава с малко олио и запечете в предварително загрята фурна. Обелете картофите, моркова и лука и нарежете на едри кубчета.

Добавете ги при месото. Печете всичко около 20 минути. От време на време разбърквайте. Затоплете на котлона глинения гювеч.

Изсипете запеченото месо, лука, картофите и морковите от тавичката в загрятия гювеч. Нарежете чушките на ленти и ги добавете в гювеча. Измийте бамята, зеления фасул и граха и също добавете в гювеча.

Залейте със зеленчуковия бульон и останалото олио. Захлупете с капак и печете около 50 минути в добре загрятата фурна.

Накрая добавете стерилизираните домати, сол и черен пипер на вкус и ситно нарязаните люти чушлета. Върнете във фурната и печете до готовност. Поръсете готовото ястие с листа пресен магданоз.

Сервирайте горещо с бутилка червено вино.

Гювечът по Панагюрски е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: