Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки с малинов конфитюр 2 в 1

Сладки с малинов конфитюр 2 в 1

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладки с малинов конфитюр 2 в 1
Снимка: Добринка Петкова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
24
"Не питайте любимия си какво иска - бисквитка или кекс - просто пригответе и от двете и ги гарнирайте с любимото му сладко"

Необходими Продукти

  • за кексчетата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • за бисквитите
  • масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 150 г
  • нишесте - 130 г
  • бакпулвер - 1 щипка
  • конфитюр от малини
  • орехи
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбърквате. Прибавете млякото, олиото и пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.

Разбъркайте добре и разпределете сместа в силиконови формички за мъфини (с диаметър 4 см). Печете на 180 градуса около 20 минути.

По същия начин изпечете всички кексчета. Оставете да се охладят. Разбийте маслото със захарта. Към него добавете яйцата и продължете да разбивате до пухкав крем.

Прибавете пресятото брашно, нишесте и бакпулвер. Замесете тесто и го оставете в хладилника за 30 минути.

Разточете и изрежете кръгли форми с диаметър 5 см. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса около 10 минути. Оставете да се охладят.

Сглобяване на сладките: Вземете една бисквита и я намажете с конфитюр. Отгоре поставете едно кексче (ако се е издуло при печене го изравнете).

Хубаво притиснете и отстрани поръсете със смлени орехи или кокосови стърготини. Така направете и останалите сладки.

Украсете със сметана, плодове и малиново желе.

Сладките с малинов конфитюр 2 в 1 са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diana
Diana
Много ми допадна рецептата и веднага записвам за проба :).
13.02.2017 20:20