Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие от тиква

Предястие от тиква

Емилия ИвановаЕмилия Иванова
Чирак
161145857
Предястие от тиква1 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 300 - 400 г
  • олио - за запържване
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • бекон - 8 лентички
  • сметана - 250 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на 16 тънки правоъгълници. Запържват се с малко олио от двете страни.

В същия тиган се приготвя сос от сметаната със сол и черен пипер на вкус. Трябва да заври само за няколко минутки.

Кашкавалът се нарязва на 8 броя същите по големина правоъгълници.

Между две парчета тиква се слага парче кашкавал и всичко се завива стегнато в лентичка бекон.

Така завитите вързопчета се запичат в умерено силна фурна за 15 мин.

Сервират се със сметановия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: