Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Безглутенова лазаня с тиквички

Безглутенова лазаня с тиквички

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Безглутенова лазаня с тиквички
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 5
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Изключително гурме предложение за всички, които досега са се отказвали от лазанята - хапвайте и споделайте"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр.
  • шунка - 100 г
  • кайма - 100 г
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • прясно мляко - 1ч.ч.
  • масло - 20 г
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • копър
  • магданоз
  • доматен сок - 300 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зехтин
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих и нарязах на ленти 5 тиквички, наредих ги в тавата на фурната, която застлах с хартия. Полях ги със струйка зехтин, поръсих с морска сол и пекох на максимални градуси до зачервяване. Изпекох 2 тави.

Докато тиквичките се пекоха, нарязах около 100 г шунка, 3 моркова, 100 г кайма, голяма скилидка чесън и половин глава лук. Изсипах всичко в тиган с малко зехтин и задуших за кратко под капак.

Овкусих с червен, черен пипер и сол. Добавих 300 мл доматен сок и 2 с.л. доматено пюре. Оставих да къкри, докато се сгъсти и поръсих с копър и магданоз.

В тенджера сложих 3 с.л. оризово брашно да се запече. Когато започна да пожълтява, добавих 1 ч.прясно мляко, сол и бучка масло. Бърках 5 минути и настъргах 50 г кашкавал. Бъркането продължи докато соса се редуцира и започнат да излизат големи балони. Отделих и него настрана. И започнах сглобяването на моята псевдо лазаня :)

Аз нямах толкова малка тавичка, за това използвах форма за терин. Сложих от белия сос на дъното, наредих отгоре тиквички една до друга, върху тях от червения сос, после пак бял, тиквички и червен. Завърших с бял сос и отгоре настъргах кашкавал обилно.

Не се притеснявайте, най-бавно е печенето на тиквичките. Оттам нататък яденето ви е почти готово. Мушкате лазанята във все още загрятата фурна и оставяте само кашкавала да придобие апетитен загар.

Важно! ! ! Не трябва и в двата соса да остава излишна течност, защото при ваденето, лазанята ще ви се разпадне.Оставете и двата соса да се сгъстят хубаво! Приятен апетит!

Авторска рецепта

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: