Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и смесете с разтопеното масло. Смесвате добре, разстелете и притискайте сместа с лъжица на дъното на ринг- тава, постлана с хартия за печене. Поставете в хладилник тавата за около половин час.
Отделно разбийте сметаната със захарта. Към нея добавете сиренето, сока от половин лимон, настърганите на ситно ренде лимонови корички и ваниловата захар, разбийте с миксер на крем. Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане до еднородна смес.
Намажете основата на чийзкейка с част от конфитюра, изсипете крема върху него и изравнете повърхността му. Препоръчвам за по-сигурна да облицовате тавата отвън с алуминиево фолио, за да не навлезе вода при печенето на водна баня.
Смесете останалата част от конфитюра с малко червена боя и вода, като сироп. Напълнете спринцовка със сиропа и правите кръгчета върху крема в спираловиден ред. С клечка за зъби минавате през спиралата в една посока за сърчицата.
Печете на водна баня в предварително нагрята фурна, през първите 15 минути на 200 градуса и 1 час на 100 градуса. Охладения чийзкейк поставете в подходяща чиния за сервиране.