Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Торта за влюбени с два пълнежа

Торта за влюбени с два пълнежа

Marina RistićMarina Ristić
Новак
82513
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Торта за влюбени с два пълнежа
Снимка: Marina Ristić
1 / 2
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Погледнете тази торта за влюбени - няма по-добър начин да изразите любов си"

Необходими Продукти

  • За кората
  • белтъци - 12 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 12 с.л.
  • За жълтия пълнеж
  • жълтъци - 8 бр.
  • ванилов пудинг - 3 торбички
  • брашно - 3 с.л.
  • мляко - 1 л
  • маргарин - 250 г
  • сметана - 300 мл сладка
  • шоколад - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • мляко - 150 мл
  • ванилова захар - 2 бр.
  • Плодов пълнеж
  • ягоди - 700 г
  • захар - 200 г
  • ванилов пудинг - 2 торбички
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете поднос във формата на сърце. Сместа е за 4 кори.

Разбийте белтъците с 3 супени лъжици захар, добавете 1 жълтък и една супена лъжица брашно.

Печете платките за торта върху хартия за печене и повторете процедурата 4 пъти. Печете 7 минути на 200 °C.

Разтопете млякото с ваниловата захар. Поръсете и четирите кори с дресинга.

Сварете ягодите със захарта. Разбийте ваниловия пудинг с желатина в 100 мл вода. Добавете плодове и варете заедно.

За втория пълнеж разбийте жълтъците, 3 ванилови пудинга, 3 супени лъжици брашно, 2 торбички ванилова захар и 300 г захар в 1 л вода.

Сладката сметана се разбива отделно. Разтопете шоколада в олиото. Към сметаната добавете 250 г разтопен маргарин.

Подредете кората, плодовия пълнеж, шоколада, върху жълтия пълнеж и върху жълтата сладка заквасена сметана, след това кората и повторете процеса още 2 пъти, докато подредите цялата уникална плодова торта.

Украсете тортата за Свети Валентин по желание - бита сметана, фондан, шоколад.

Имате перфектната празнична торта - торта за влюбени с два пълнежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: