Начин на приготвяне
Брашното се пресява. В брашното се прави кладенче и се натрошава маята. Прибавя се и хладкото топло мляко. Разбърква се хубаво. Добавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за 20-25 минути. След това се разделя на две.
Питата е направена с половината тесто. Едната половина тесто се раздела на 4 равни части и една много малка топка тесто. Топката тесто се разточва на правоъгълник и се реже от двете страни на лентички, като по средата се оставя разстояние.
След това се разточва и другата топка тесто, отново на правоъгълник. Навива се на стегнато руло и се прехвърля върху другото разточено тесто. Започва да се плете върху рулото. Същото се повтаря и с останалите две топки тесто. Сплетеното тесто се прехвърля в тава помазана и набрашнена. Оформя се сърце.
От малкото тесто се изрязват кръгчета и се оформят три рози. Розите се поставят където се срещат двете рула тесто. Оформената пита се оставя да втаса за около 30-тина минути. След това се помазва с жълтъка, малко олио и няколко капки вода.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-тина минути. След като е готова питата се поръсва леко с вода и се завива за 10-тина минути.