Тиква с яйца и лук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Тиква с яйца и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Уникално вкусна комбинация, която не пропускаме да опитаме в сезона на тиквите"

Необходими Продукти

  • тиква - около 1 кг
  • масло - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата, почистваме я от семките и обелваме кората. Нарязваме я на филийки с дебелина около един пръст (около 1 см).

Поръсваме парчетата със сол и оставяме настрани да се осолят поне за десет минути.

В голям тиган слагаме олио и масло да се загреят. Овалваме парчетата тиква в брашното и изпържваме до златисто-кафяв цвят и от двете страни.

Нареждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме с черен пипер и сол, наръсваме със ситно нарязаните връзка зелен лук и копър.

Най-отгоре заливаме с разбитите яйца и печем тиквата в гореща фурна.

Тиквата с яйца и лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: