Салата с лук и яйца

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
27/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"От старите тефтери - разкошна салата с лук, с която се вдигат най-хубавите наздравици"

Необходими Продукти

  • лук - 5 големи глави
  • лимонов сок - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 6 стръка
  • сирене - 80 г
  • маслини - 7 бр. без костилки
  • яйца - 1 бр. сварено
  • зехтин - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете главите лук небелени в гореща фурна, за да се опекат до омекване. Оставете го да се охлади след това и го обелете. Нарежете лука на ивици и го сложете в купа.

В малка купичка сложете пресен лимонов сок, изцеден от лимон преди това, зехтина, солта - всичко на вкус, и разбъркайте с лъжица. Това ще е дресингът.

Изсипете дресинга и разбъркайте всичко в купата. Изсипете съдържаните в подходяща салатна голяма чиния.

Измийте и нарежете магданоза на дребно. Нарежете сиренето на малки кубчета и го сложете равномерно върху лука заедно с нарязания на дребно магданоз.

Маслините ги нарежете на кръгове и ги сложете като следващ пласт.

Свареното яйце го обелете и нарежете на половина и после на полукръгове и украсете по края салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: