Начин на приготвяне
Сложете главите лук небелени в гореща фурна, за да се опекат до омекване. Оставете го да се охлади след това и го обелете. Нарежете лука на ивици и го сложете в купа.
В малка купичка сложете пресен лимонов сок, изцеден от лимон преди това, зехтина, солта - всичко на вкус, и разбъркайте с лъжица. Това ще е дресингът.
Изсипете дресинга и разбъркайте всичко в купата. Изсипете съдържаните в подходяща салатна голяма чиния.
Измийте и нарежете магданоза на дребно. Нарежете сиренето на малки кубчета и го сложете равномерно върху лука заедно с нарязания на дребно магданоз.
Маслините ги нарежете на кръгове и ги сложете като следващ пласт.
Свареното яйце го обелете и нарежете на половина и после на полукръгове и украсете по края салатата.