Начин на приготвяне
Разбъркват се добре продуктите за гофретите, като последно се добавя содата. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза, ако е по-рядко добавете още малко брашно, ако е по-гъсто, разредете с вода.
Слага се получената смес в гофретник и се изпичат около 12-тина гофрети.
На котлон се загрява прясното мляко докато заври, като се разбърква, за да не кипне и се добавя нишестето при постоянно разбъркване за около 3 мин.
Нареждат се един ред гофрети - 4 броя, намазват се тънко с течен шоколад, нареждате няколко парчета нарязан на кръгчета банан и се заливат с нишестето. Нарежда се втори ред гофрети и отново тънък слой течен шоколад, банани и нишесте. След нареждане на последния ред гофрети се намазва по-обилно само с шоколад.
По желание може да се поръси с шоколадови стърготини, както и с кокосови стърготини.