Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Гофретена торта с течен шоколад

Гофретена торта с течен шоколад

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
27111102
Гофретена торта с течен шоколад
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Супер идея за торта, но не с блатове, а с уникално вкусни гофрети. Само да стегне още малко в хладилника и ще ви почерпим"

Необходими Продукти

  • за гофретите
  • кисело мляко - 500 мл леко разредено с вода
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • банани - 1 бр.
  • прясно мляко - 500 мл.
  • нишесте - 1 пакетче банан
  • течен шоколад - 200 г
  • кокосови стърготини
  • шоколадови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се добре продуктите за гофретите, като последно се добавя содата. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза, ако е по-рядко добавете още малко брашно, ако е по-гъсто, разредете с вода.

Слага се получената смес в гофретник и се изпичат около 12-тина гофрети.

На котлон се загрява прясното мляко докато заври, като се разбърква, за да не кипне и се добавя нишестето при постоянно разбъркване за около 3 мин.

Нареждат се един ред гофрети - 4 броя, намазват се тънко с течен шоколад, нареждате няколко парчета нарязан на кръгчета банан и се заливат с нишестето. Нарежда се втори ред гофрети и отново тънък слой течен шоколад, банани и нишесте. След нареждане на последния ред гофрети се намазва по-обилно само с шоколад.

По желание може да се поръси с шоколадови стърготини, както и с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: